Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Έκθεση με 100 συλλεκτικές φωτογραφίες από την καθημερινότητα του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Από τις 19 έως τις 28 Ιουνίου μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Έκθεση Φωτογραφίας της Συλλογής του διακεκριμένου δημοσιογράφου Γιάννη Καμπούρη με 100 επιλεγμένες φωτογραφίες του Ντίνου Χριστιανόπουλου από την καθημερινότητα του.

Η Έκθεση Φωτογραφίας λειτουργεί καθημερινά στον ισόγειο χώρο του Μεγάρου Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγγελάκη 13 με θέμα της έκθεσης: «Πως βίωνε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος την καθημερινότητα».

«Η εν λόγω έκθεση, αποτελεί φόρο τιμής στον κορυφαίο λογοτέχνη της πνευματικής Θεσσαλονίκης, καταξιωμένο ποιητή, διαπρεπή διανοητή και προσωπικό μου φίλο’», δηλώνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Καμπούρης και συμπληρώνει «ευλαβική δηλονότι προσφορά από τα βάθη της ψυχής μου, για όσα εξαίσια κείμενα χάρισε ως διαρκή παρακαταθήκη στη δική μας γενιά και παραχώρησε αφειδώλευτα στους επιγενόμενους».

Διάρκεια Έκθεσης από 19 έως 28 Ιουνίου 2023 Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09:00 με 14:00 και 19:00 με 21:00.

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος (Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 1931 – Θεσσαλονίκη, 11 Αυγούστου 2020) ήταν Έλληνας ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και βιβλιοκριτικός. Το πραγματικό όνομα του λογοτέχνη είναι Κωνσταντίνος Δημητριάδης και καταγόταν από την Ανατολική Θράκη. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More