Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά επίσημα την 1η Μαΐου 2024, όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ με τη συμμετοχή εκπροσώπων Δήμων, Πυροσβεστικής και άλλων φορέων.

Όπως επισημάνθηκε όλοι οι φορείς βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω του ήπιου χειμώνα και των υψηλών θερμοκρασιών που είχαμε φέτος, ενώ την 1η Μαΐου ξεκινούν και οι περιπολίες των εθελοντών στο Σέιχ Σου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συνδράμει το έργο της Πολιτικής Προστασίας με εθελοντές, οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή.

Την ίδια ημέρα θα τεθούν σε λειτουργία τα 2 σταθερά ραντάρ και ένα φορητό. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξει νέα σύσκεψη των αρμόδιων της Περιφέρειας με την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία για το θέμα της πρόσβασης στο Σέιχ Σου λόγω των έργων για το Flyover.

Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αποτελούν το Σέιχ Σου και το δάσος του Ωραιοκάστρου. Για τη Χαλκιδική το βάρος της πυροπροστασίας θα δοθεί στον Χολομώντα και σε όλες τις δασικές περιοχές της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και του Αγίου Όρους, ενώ στην Πιερία στα Πιέρια Όρη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More