Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνεται το εργοτάξιο του Μετρό και η οδός Μοναστηρίου επανέρχεται με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας

Στην αρχική της μορφή, όπως ήταν προτού ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να επανέλθει η οδός Μοναστηρίου σε μια περίπου εβδομάδα, σύμφωνα με την Ελληνικό Μετρό. «Υπολογίζεται ότι, σε μία περίπου εβδομάδα, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της κεντρικής νησίδας, η οδός Μοναστηρίου θα επανέλθει στην μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Μετρό, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της», επισημαίνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Στο μεταξύ, αύριο απελευθερώνεται ο χώρος που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του σταθμού «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και έτσι, στην οδό Μοναστηρίου αποδίδεται στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα (ρεύμα προς δυτικά) πλάτους 3,5 μέτρων, από την οδό Μιχαήλ Καλού έως την οδό Αγίων Πάντων.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το οδόστρωμα της οδού Μοναστηρίου αποκαταστάθηκε, τοποθετήθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός και η απαιτούμενη σήμανση, ενώ αναδιαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια σε μήκος 180 μέτρων, από την αφετηρία του ΟΑΣΘ έως την οδό Αγίων Πάντων, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More