Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς.

Αναλυτικότερα:

Πρωινές ώρες χθες (06-07-2023), στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Ν. Βρασνών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, και αφού ακινητοποίησε το όχημα σε αγροτική περιοχή της Ν. Μαδύτου, προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Από την έρευνα διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι και ο συλληφθείς οδηγός στερείται παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Σημειώνεται ότι, για το όχημα μεταφοράς, που είναι ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων, είχε δηλωθεί κλοπή στα τέλη Ιουνίου, σε αστυνομικό κατάστημα του Νομού Αττικής. Κατασχέθηκαν επίσης, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος και χρηματικό ποσό.
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (07-07-2023), αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που περιπολούσαν στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντόπισαν όχημα με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό έναν 19χρονο να μεταφέρει άτομα. Προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε μεταφορά πέντε ατόμων, που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις συνεννοήσεις του και το όχημα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης, αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More