Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 στους κήπους του Πασά

Η Χ.Α.Ν.Θ., το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το 7ο ΓΕΛ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, και  το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  «Europe Direct Αμερικανική Γεωργική Σχολή» διοργανώνουν, τη Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά.

Η 5η Ιουνίου 1972 σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο κόσμος είχε αναγνωρίσει την εξάρτηση της ανθρωπότητας από ένα υγιές περιβάλλον και ένα σταθερό κλίμα – μια ημέρα που σήμερα γιορτάζουμε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 διοργανώνεται για 8η φορά εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά. Οι Κήποι του Πασά αποτελούν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη. Προς αυτή την κατεύθυνση η φετινή εκδήλωση αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες και κατοίκους της πόλης, αλλά στον κάθε περαστικό. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

11:00π.μ. Ξενάγηση στους Κήπους του Πασά.

11:30π.μ. Παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο της ΧΑΝΘ και τον  Λαογραφικό Σύλλογο: «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

12:30μ.μ. Συμπεριληπτική δράση «BASEFIGUREANDCLEANSINGWATER», performance για την προστασία του νερού, με τη συμμετοχή οικογενειών από την ουκρανική κοινότητα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, του 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του, του 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, της Χ.Α.Ν.Θ., της ΕΛΕΤ- Π.Θ., του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (με φορέα υποδοχής το Perrotis College – Αμερικανική Γεωργική Σχολή), της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και του Λαογραφικού Ομίλου Χ.Α.Ν.Θ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More