Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Εκπαίδευση για τη μέλισσα και το βιολογικό της κύκλο από το Μελισσοκομικό Κέντρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Η εκπαίδευση σε ότι αφορά τη μέλισσα και το βιολογικό κύκλο της, τη χρησιμότητά της στο περιβάλλον και τα υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας προϊόντα της, είναι ο βασικός στόχος του Μελισσοκομικού Κέντρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Σε μία σεμνή τελετή και παρουσία τόσο των Εφόρων της Σχολής, όσο και των εκπροσώπων των δωρητών του Κέντρου: «Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία – Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ» και «USDA-ARS (υπηρεσία Αγροτικών Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ)», αναπτύχθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του. Καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του διαδραμάτισε ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος (τάξη 1969) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πασχάλης Χαριζάνης.

Το εκπαιδευτικό αγρόκτημα, οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ, οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ της ΑΓΣ, οι επισκέπτες μαθητές άλλων σχολείων, καθώς και οι συμμετέχοντες των προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης, θα λαμβάνουν γνώση πάνω στα ζητήματα της μελισσοκομίας, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Στο Μελισσοκομικό Κέντρο αναπτύσσονται 15 μελίσσια, υπάρχει χώρος τέλεσης μελισσοκομικών εργασιών και περιστοιχίζεται σε ακτίνα αρκετών μέτρων από μελισσόκηπο που περιλαμβάνει όλα τα μελισσοκομικά είδη της χλωρίδας (δένδρα, θάμνους, πόες) που απαντώνται στην Ελληνική ύπαιθρο. Έτσι, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τη μέλισσα και τη μελισσοκομία αλλά και για τα ιδιαίτερα φυτά που περιλαμβάνει ο μελισσόκηπος. Να σημειωθεί ότι το Κέντρο έχει αποκτήσει κωδικό μελισσοπαραγωγού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το μέλι που θα συλλέγεται, θα συσκευάζεται και θα διατίθεται προς πώληση από το campus store της ΑΓΣ, με τα έσοδα να ενισχύουν το ιστορικό Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More