Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη είσοδος και διευρυμένο ωράριο στο Ολυμπιακό Μουσείο για τη Διεθνή Μέρα Μουσείου

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), συμμετέχει και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”.

Τα μουσεία, ως δυναμικοί φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών.

Με την επιλογή του θέματος αυτού για το 2024, το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Κατά συνέπεια, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, “το Ολυμπιακό Μουσείο σας προσκαλεί το Σάββατο 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο (10:00-18:00 *τελευταία είσοδος 17:30) να συμμετέχετε στις δράσεις μας, μέσα από τις οποίες ανακαλύπτουμε έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Ολυμπιακό Μουσείο.

Το πρόγραμμα των δράσεων:

“Ολυμπιακοί Αγώνες”

Προγραμματισμένες ξεναγήσεις ενηλίκων και παιδιών στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου “Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, αλλά και τα highlights των διοργανώσεων!!

11:00 – 12:00 & 13:00 – 14:00

“Move for the Future”

Επισκέψεις οικογενειών στη διαδραστική έκθεση “Επιστήμη των Αθλημάτων”.

Ανακαλύπτουμε τις ικανότητές μας και νέους τρόπους για να εντάξουμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητά μας!!

12:00 – 13:00 & 14:00 – 15:00

“Enter the Olympic Mystery”

Μια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία περιμένει τους φίλους μας!!

Παρέες και μεμονωμένοι συμμετέχοντες (ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών) παρατηρούν, συλλέγουν πληροφορίες, ακολουθούν στοιχεία, λύνουν γρίφους και εκπληρώνουν αποστολές εντός της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου με σκοπό να λύσουν το μυστήριο στον χρόνο που διαθέτουν!!

15:00 – 18:00 (*διάρκεια 30’)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More