Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Η εικαστική έκθεση “Κορίτσια του Μάη” στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος

Έκθεση Ζωγραφικής και διακόσμησης πάνω σε ύφασμα με τίτλο «Κορίτσια του Μάη» της εικαστικής καλλιτέχνιδας Αμαλίας Παυλίδου, εγκαινιάζει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Αντιδημαρχία Διεθνών Σχέσεων, Τεχνών & Αθλητικής Ανάπτυξης, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 ώρα 6.30 μμ στην αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη” του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος.

Με εφαρμογή πάνω σε jeans, αλλά και μεταξωτά υφάσματα, η καλλιτέχνιδα εξερευνά τις διαδρομές της χαράς, με συνδυασμούς από χρώματα, υφές, ποιότητες, πέτρες και κρύσταλλα. Στόχος της πάντοτε η Απλότητα, η Αρμονία και η Ισορροπία. Όπως πιστεύει η Αμαλία Παυλίδου «αν αυτές τις ιδιότητες επιλέγει μια γυναίκα για να “ντυθεί και να βγει” στον κόσμο, τότε η παρουσία της θα ελκύει πάντα αντίστοιχες συμπεριφορές».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ η αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη “ του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος θα είναι ανοιχτή από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Η Αμαλία Παυλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Graphic Design στις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως graphic designer και έκανε 2 εκθέσεις ζωγραφικής (ακουαρέλες). Μετείχε σε fashion show, δημιουργώντας τα «θέματα» πάνω στα ρούχα (ζωγραφική-σύνθεση).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More