Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν»

Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός  ιδρυτής μιας  start up επιχείρησης περιγράφει στην κάμερα της ΕΡΤ3  το τοπίο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο Θωμάς Μπουντουρίδης είναι ηλεκτρολόγος-μηχανικός, απόφοιτος του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου και ιδρυτής μιας νεοφυούς επιχείρησης που βρίσκεται στην αναζήτηση χρηματοδότησης. Μέσω της εφαρμογής που έχει αναπτύξει με την ομάδα του φιλοδοξεί να δώσει στους δημοσιογράφους ένα εργαλείο ελέγχου των fake news με την άμεση διασταύρωση του υλικού που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από τους πολίτες.

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στη δημιουργία start up και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το κύμα που ωθεί τις start up στην Ελλάδα», όπως λέει ενώ μιλά και για τα εμπόδια που συνάντησε κατά τη δημιουργία της εταιρείας.

Το διήμερο συνέδριο «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν» χαρτογραφεί μέσα από 22 πάνελ, 150 ομιλητές και 10 workshops την καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα και τους κλάδους οικονομίας που αγγίζει, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και τις ευκαιρίες και προκλήσεις της καινοτόμου πραγματικότητας στη χώρα μας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More