Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: «Κατάληψη» στα πεζοδρόμια έχουν κάνει τα τραπεζοκαθίσματα- ελάχιστος χώρος για τους πολίτες

Γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα είναι τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας συχνά ελάχιστο χώρο για τους διερχόμενους πολίτες και κάνοντας την διέλευση τους πολλές φορές, δύσκολη.

Η νέα Δημοτική αρχή πραγματοποίησε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση των πεζοδρομίων από τα καταστήματα εστίασης.

«Θα σταλεί μία επιστολή προς όλους τους επιχειρηματίες που θα τους καλεί να συνετιστούν και να γυρίσουν στα pro covid μέτρα που τους αντιστοιχούσαν. Μετά τις 15 μέρες οι υπηρεσίες του Δήμου με την Δημοτική αστυνομία θα κάνουν ελέγχους, ώστε να δούμε αν έχουν συνετιστεί, αλλιώς θα έχουμε τα ανάλογα πρόστιμα», όπως ανέφερε ο Παντελής Καζαντζίδης, Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Άμεση επίλυση του θέματος ζητούν και οι επαγγελματίες του χώρου. Το 2020 επετράπη λόγω της πανδημίας, η τοποθέτηση περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, με το μέτρο να μην ισχύει πάνω από ένα χρόνο.

Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Προτεραιότητα η καταπολέμηση φαινομένων παραβίασης του δημόσιου χώρου- Αυστηροί έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More