Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αύξηση κόστους στα σουβλατζίδικα

Στην αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και την ενέργεια αποδίδουν οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων την αύξηση στην τιμή στο σουβλάκι. Σύμφωνα με τη σύγκριση των τιμών το σάντουιτς έχει φτάσει πλέον πάνω από τα 4 ευρώ και ορισμένα καταστήματα αρνούνται πλέον να πωλούν τόσο ακριβά και κλείνουν. Οι συνδικαλιστές του κλάδου πάντως αναμένουν δυσκολότερες ώρες από τον Οκτώβριο.

Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή αλλά το ίδιο διαφέρει και η ποσότητα των υλικών, προσθέτουν οι ψητοπώλες. Πολλοί έπαθαν μεγάλη ζημιά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την τιμή του ηλιέλαιου, επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες. Το ηλιέλαιο είχε 12 ευρώ το δεκάκιλο και με τον πόλεμο έφτασε τα 30 ευρώ. Τότε πολλοί ιδιοκτήτες πανικοβλήθηκαν με αποτέλεσμα να στοκάρουν ηλιέλαιο με τιμές κοντά στα 24 ευρώ το δεκάκιλο. Σήμερα όμως η τιμή είναι και πάλι στα 14 ευρώ με αποτέλεσμα μεγάλες ζημίες σε πολλούς.

Ο κλάδος έχει πρόβλημα εκπροσώπησης και προβολής των συμφερόντων του γιατί είναι πολυσυλλεκτικός, επισημαίνουν οι συνδικαλιστές που προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο μετά τον Οκτώβριο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More