Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών – Επιμνημόσυνη δέηση στη Μονή Βλατάδων

Νέα διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα, στις 11:30 θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου μέλη σωματείων, φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ίδια ώρα, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιείται στη Μονή Βλατάδων, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, επιμνημόσυνη δέηση – με πρωτοβουλία των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ για τους 12 φοιτητές του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 26 είναι οι τραυματίες φοιτητές από το δυστύχημα ενώ μια κοπέλα δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Στη δέηση παραβρίσκεται ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, κοσμήτορες και πρόεδροι Σχολών, καθώς και αρκετοί καθηγητές του πανεπιστημίου αλλά και πλήθος κόσμου. Το ΑΠΘ σκοπεύει σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη να δημιουργήσει υποτροφίες στο όνομα των χαμένων παιδιών ενώ θα δημιουργηθεί και ένα μνημείο στην πανεπιστημιούπολη για να διατηρηθεί η μνήμη τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More