Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: «Οδύσσεια» το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ για τους οδηγούς

Επιστρατεύοντας τους πιο ευφάνταστους τρόπους προσπαθούν να κρατήσουν μια θέση πάρκινγκ οι οδηγοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη αναμένεται να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με τις εργασίες κατασκευής του fly over και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προτείνει τη δημιουργία ομάδας τεχνοκρατών που θα διαχειρίζεται τις επιπτώσεις αυτές και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Καρέκλες, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα τοποθετούν πάνω στο οδόστρωμα οδηγοί, οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν μια θέση στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εικόνες γύρω από την περιοχή της ρωμαϊκής αγοράς είναι χαρακτηριστικές.

Οδηγοί που ψάχνουν για ώρες να παρκάρουν, σταματούν προσωρινά με αλάρμ ή σε θέσεις ΑΜΕΑ για να ξεφορτώσουν το αυτοκίνητο τους και να εξυπηρετηθούν.

Οι οδηγοί στη Θεσσαλονίκη επιστρατεύουν κάθε διαθέσιμο μέσο για να μην χάσουν μια θέση στάθμευσης. Μέχρι και μια μεγάλη μεταλλική σκάλα, η οποία μάλιστα έχει ασφαλιστεί με κλειδαριά, καταλαμβάνει θέση πάρκινγκ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρω.

Το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί περισσότερο λόγω των εργασιών για την κατασκευή του flyover. To Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ προτείνει τη δημιουργία μίας ομάδας τεχνοκρατών που θα διαχειρίζεται τις επιπτώσεις.

Η ομάδα σύμφωνα με τον κ.Γιάννη Πολίτη, Διευθυντή Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής ΑΠΘ, θα πρέπει να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις και να ενημερώνει το κοινό ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More