Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η βραδινή πορεία για τον ένα χρόνο από τα Τέμπη- Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι

Φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες, συμμετείχαν σε συγκέντρωση και πορεία που έγινε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη, με αίτημα να αποδοθούν ευθύνες.

Η πορεία ξεκίνησε από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην κορυφή της ήταν πανό των Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο, καθώς πανό με τη φωτογραφία της 31χρονης Σοφίας-Ειρήνης Ταχμαζίδου, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα. Οι διαδηλωτές διέσχισαν την οδό Μοναστηρίου με κατεύθυνση ανατολικά, πέρασαν από το Διοικητήριο και κατέληξαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συγκέντρωση στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μίλησαν, η επιζήσασα του δυστυχήματος Εύη Τσάπαρη και ο εκπρόσωπος των σιδηροδρομικών Θοδωρής Βαρυδάκης. Στη μνήμη των 57 θυμάτων πολίτες άφησαν μέσα και έξω από τον Σταθμό λουλούδια, σημειώματα και κεράκια.

Κατά τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι, μετά την πρωινή απεργιακή πορεία έγιναν τέσσερις προσαγωγές από τις οποίες οι τρεις- όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία- μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα έντονης συγκίνησης εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More