Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ο επτάχρονος ήταν το έκτο θανατηφόρο κρούσμα στρεπτόκοκκου φέτος

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τον θάνατο του επτάχρονου αγοριού από το Στενήμαχο Νάουσας, που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπου έφθασε με προχωρημένη σηψαιμία που προκάλεσε η νόσησή του από στρεπτόκοκκο.

Ο άτυχος επτάχρονος είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο επτάχρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Στο μεταξύ από τη Δευτέρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς ο ξάδελφος του άτυχου αγοριού για έναν εννιάχρονο, με παρόμοια συμπτώματα και είναι πιθανόν να νοσεί και εκείνος από στρεπτόκκοκο. Το παιδί νοσηλεύεται σε απλή κλίνη είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα και υπό αγωγή.

Στην κοινότητα Στενήμαχος της Νάουσας οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν την είδηση του θανάτου του εφτάχρονου αγοριού. Αναστατωμένοι είναι και οι γονείς για τα δύο κρούσματα στρεπτόκοκκου που εκδηλώθηκαν στο χωριό τους.

ΕΔΕ διέταξε για το περιστατικό η 3η υγειονομική περιφέρεια Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να περατωθεί εντός 20 ημερών. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο θάνατος του επτάχρονου δεν είναι το μοναδικό περιστατικό θανάτου παιδιού από το ίδιο μικρόβιο.

Πρόκειται για το έκτο μεμονωμένο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο σε παιδί στην Ελλάδα, κατά το έτος 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν προκύπτει εμφάνιση κάποιου νέου στελέχους στρεπτοκόκκου.

Η εισαγγελική έρευνα θα διερευνήσει αν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια του άτυχου εφτάχρονου παιδιού. Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας θα βρεθούν τα αποτελέσματα της πρώτης αιματολογικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε ο επτάχρονος αμέσως μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο το Σάββατο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More