Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ο πρωθυπουργός στην κηδεία του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί, αύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη, όταν δέχθηκε φωτοβολίδα στο πόδι.

Η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου θα τελεστεί την Παρασκευή και ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Ο αστυνομικός νοσηλευόταν στη ΜΕΘ σε καταστολή, και οι γιατροί του είχαν ακρωτηριάσει και το ένα κάτω άκρο όπου είχε σφηνωθεί η φωτοβολίδα. Ο 31χρονος δεν άντεξε όμως και χθες κατέληξε.

Εντωμεταξύ, τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού  εκφράζει η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως ο συνάδελφός του “δεν πέθανε αλλά δολοφονήθηκε”.

Μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού, το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση αλλάζει και μετατρέπεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More