Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Περίπτερο της ΡΑΑΕΥ- έργο τέχνης φοιτητών στην 87η ΔΕΘ

Σε έργο τέχνης μετέτρεψαν φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών το περίπτερο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (κτίριο 10, stand 24) στην 87η ΔΕΘ.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΡΑΑΕΥ, Δρ. Διονύσης Παπαχρήστου. Με την υποστήριξη της Κοσμητόρισσας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Στέλλας Λάββα και υπό την εποπτεία, ως επιστημονικού υπεύθυνου, του Καθηγητή Ζωγραφικής και Διευθυντή του 5 ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του ΑΠΘ, Λάμπρου Ψυρράκη, το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις φοιτήτριες/φοιτητές και τους απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ρένα Νικολαΐδου, Σαρκίς Αμπαριάν, Κατερίνα Σχοινά, Ραφαηλία Φιλιππάκη, Ειρήνη Κούτινα και Γεωργία Ραχμάνη.

Στο περίπτερο-έργο τέχνης της ΡΑΑΕΥ -που δρομολογήθηκε και με την υποστήριξη της HELEXPO ΔΕΘ- «συναντώνται» η ενέργεια, τα ύδατα και τα απόβλητα με το φυσικό περιβάλλον και τις σύγχρονες πόλεις. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική δημιουργία που αναδεικνύει τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ταυτόχρονα, στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου-έργου τέχνης πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά Διαγωνισμός Ζωγραφικής για νέους/νέες με θέμα «Καθαρή Πόλη-Καθαρή Ενέργεια».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες:

1 η κατηγορία: για ηλικίες έως 12 ετών

2 η κατηγορία: για ηλικίες 13 έως 18 ετών

3 η κατηγορία: για ηλικίες άνω των 18 ετών

Το καλύτερο έργο κάθε κατηγορίας θα επιλεγεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία συμμετέχουν καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών και θα βραβευτεί σε ειδική τελετή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More