Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης

Κινητοποιήσεις και πορείες πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο (16/09), με αφορμή την 87η ΔΕΘ και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, για την κεντρική ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (στις 20.00).

Συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητικοί σύλλογοι και άτομα που αντιτίθενται στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων, συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά κεντρικά σημεία της πόλης για να διαμαρτυρηθούν.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ.

Στην πρώτη και πολυπληθέστερη πορεία συμμετέχουν μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Η δεύτερη πορεία είχε ως αφετηρία την πλατεία Καμάρας και σ´ αυτή συμμετέχουν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Και οι δύο πορείες κατευθύνονται προς το διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ενώ φραγμοί έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ιωαν. Βελλίδης».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More