Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα Εφετών 50χρονος Κούρδος- Συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα για υποθέσεις ναρκωτικών

Στον Εισαγγελέα Εφετών οδηγήθηκε 50χρονος Κούρδος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο ίδιος πάντως κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

Σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς οι τουρκικές αρχές τον διώκουν για τέσσερις δικαστικές αποφάσεις από το 2005 έως το 2010, οι δύο εξ αυτών για εμπορία ναρκωτικών συνολικής κάθειρξης πέραν των 30 ετών.

Αυτός είναι και ο ισχυρισμός του ίδιου, ο οποίος τονίζει ότι πώς είναι δυνατόν να διώκεται μέχρι το 2010 στην Τουρκία όταν εκείνος έφυγε το 2020 και δεν τον ακούμπησε κανείς. Υποστηρίζει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη καθώς στην πόλη Βαν απ’ όπου κατάγεται και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, χρηματοδότησε τους Κούρδους, που ζουν εκεί ενώ η σύζυγός του ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Βαν και δήμαρχος τώρα είναι η ανιψιά του. Άλλωστε τονίζει πως είναι πολιτική δίωξη γιατί ο ίδιος έχει πάρει ήδη πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όπου ζει τα τελευταία δυόμιση χρόνια μαζί με την οικογένειά του.

Ο 50χρονος παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται η απόφαση των τουρκικών αρχών προκειμένου να αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More