Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις και πορείες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου-Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στεφάνια και λουλούδια θα καταθέσουν στο μνημείο εντός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις αλλά και πολίτες, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της ιστορικής εξέγερσης.

Στις 10:00, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο για την κατάθεση των στεφάνων.

Στις 17:00 ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών καλούν σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο.

Μισή ώρα αργότερα, κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ, η ΚΝΕ και το ΜΑΣ.

Φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις, αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, καλούν σε συγκέντρωση στις 18:00 στο ίδιο σημείο.

Θα ακολουθήσουν πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κλειστό θα είναι το κέντρο της πόλης από νωρίς το απόγευμα, ενώ δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους, από ώρα 06.00΄ και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στις παρακάτω οδούς:

–    Εγνατία, στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.
–    Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη. Εθν.Αμύνης, στο τμήμα της από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία      Λευκού  Πύργου.
–    Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.
–    Καρ. Ντήλ, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ.Ηρακλείου.
–    Βασ. Ηρακλείου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ.Ντήλ.
–    Κ. Καραμανλή, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου.
–    Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία.
–    Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης  Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.
– Ι. Δραγούμη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Όπως ενημερώνει η Τροχαία, σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς, ενώ ζητεί την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της Αστυνομίας, λόγω και των ιδιαιτεροτήτων της φετινής επετείου, τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στη χώρα μας για τους νεκρούς αμάχους στην περιοχή.

Πέραν αυτών, σε επιφυλακή θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, το οποίο έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν σε επεισόδια στην Πολυτεχνική Σχολή και αλλού.

Ακόμη θα ενισχυθούν τα μέτρα σε δυνητικούς στόχους, όπως πρεσβείες και προξενεία του Ισραήλ και των ΗΠΑ, Εβραϊκές συναγωγές και εταιρείες εβραϊκών η αμερικανικών συμφερόντων. Άλλωστε στο κομμάτι αυτό των μέτρων συμβάλει ήδη η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία από τον Εμπορικό Σύλλογο για να κλείσουν, καθώς είναι ημέρα εργάσιμη, με τους καταστηματάρχες να καλούνται να επιλέξουν αν θα ανοίξουν το απόγευμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More