Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα προβλήματα από τη νεροποντή – Ποτάμια οι δρόμοι, υπερχείλισαν ρέματα

Καταρρακτώδεις βροχές και μεγάλος αριθμός κεραυνών πλήττουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της Χαλκιδικής. Ποτάμια οι δρόμοι, το ρέμα της Πολίχνης υπερχείλισε και τα νερά πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν.

Όπως φαίνεται στα πλάνα της ΕΡΤ, κάτοικοι της Πολίχνης καθαρίζουν τις αυλές των σπιτιών τους που πλημμύρισαν μετά τη σφοδρή καταιγίδα, που έπληξε τα ξημερώματα τη Θεσσαλονίκη.

Το ρέμα του Ξηροπόταμου μετατράπηκε για μια ακόμη φορά σε ορμητικό χείμαρρο και τα φερτά υλικά έφραξαν την κοίτη στη γέφυρα, που βρίσκεται στο σημείο. Άνθρωποι κινδύνευσαν ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν τρία αυτοκίνητα.

Συνεργεία του δήμου Παύλου Μελά έσπευσαν για να καθαρίσουν την κοίτη από δέντρα και άλλα φερτά υλικά στο ρέμα, που υπερχείλισε. Οι υπεύθυνοι κάνουν έκκληση να μεταβούν στο σημείο μεγάλα μηχανήματα για να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς η βροχόπτωση συνεχίζεται.

Οι κάτοικοι της περιοχής κοιτούν με απόγνωση τις εικόνες της καταστροφής στην περιοχή όπου τον Ιούνιο του 2021 πνίγηκε ένας 26χρονος και απαιτούν να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν τα ξημερώματα με εκατοντάδες αστραπές και μεγάλους όγκους νερού.

Όμβρια ύδατα συσσωρεύτηκαν στο τούνελ της Μακρυγιάννη στον Εύοσμο με αποτέλεσμα να διακοπεί η διέλευση των οχημάτων.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπή δέντρων και μεταφορά ανθρώπων σε ασφαλές σημείο. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Στην Όλυνθο έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις έξω από τον οικισμό, ενώ στην Κασσάνδρα έκλεισε ο δρόμος στο ένα ρεύμα στο ύψος της Χανιώτης.

Η κακοκαιρία προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και μεγάλους όγκους νερού στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια, την Αττική και τη δυτική Πελοπόννησο.

Διαβάστε επίσης:

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού — Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More