Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ πρώην και νυν δημοτικής αρχής για το κλάδεμα δένδρων

Μετά την αντιπαράθεση για τα σκουπίδια στον δήμο Θεσσαλονίκης, ξέσπασε νέα κόντρα αυτή τη φορά με αφορμή την κοπή δέντρων στην Τριανδρία πριν από λίγες μέρες. Εντολή να σταματήσουν οι κλαδεύσεις έδωσε η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος μετά τις αντιδράσεις της παράταξης του πρώην δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου, Σωκράτης Δημητριάδης τονίζει πως «Δεν τολμούσαμε να κόψουμε άρρωστο δέντρο ή να κλαδέψουμε δέντρα τον χειμώνα, χωρίς να μας “πετροβολούν” o νυν αντιδήμαρχος και οι συνήθεις μονοπωλούντες την οικολογική συνείδηση της πόλης. Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του αντιδημάρχου».

Άμεση ήταν η απάντηση του νέου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Πρόδρομου Νικηφορίδη, ο οποίος έδωσε εντολή να σταματήσουν οι κλαδεύσεις από τα συνεργεία προκείμενου αυτά να εκπαιδευτούν σωστά. «Χρειάζεται πραγματικά περίσσευμα θράσους, ο άνθρωπος, που πολέμησε όσο λίγοι το πράσινο να κατηγορεί μια νέα δημοτική αρχή δύο εβδομάδων για τα λάθη των εργολάβων, που μας κληροδότησε. Σε κάθε περίπτωση και για να μη θεωρηθεί πως υπεκφεύγω, για το ζήτημα των δύο δέντρων στην Τριανδρία θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Βέλη στη διοίκηση Αγγελούδη εξαπέλυσε και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή έργο ανάπλασης στην Άνω Πόλη. «To έργο αποκατάστασης της οδού Αμφιτρύωνος στην Άνω Πόλη το οποίο σχεδίασε, χρηματοδότησε και δημοπράτησε η διοίκηση Ζέρβα, είναι “το πρώτο έργο της Διοίκησης Αγγελούδη”. Λογικές και πρακτικές δεκαετίας 1980», σχολίασε για το θέμα ο Κ. Ζέρβας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο σχέδιο καθαριότητας από την νέα δημοτική αρχή. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, τις πρώτες 13 μέρες του χρόνου μαζεύτηκαν συνολικά πάνω από 5.000 τόνοι απορριμμάτων από περισσότερα από 1.000 σημεία.

Παρά τις δράσεις του δήμου, η εικόνα της πόλης σε αρκετά σημεία προβληματίζει τους κατοίκους. Αύριο η νέα διοίκηση του δήμου σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More