Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θράκη: Αποφασίστηκαν αυστηροί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας

Στην αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατέληξε η σύσκεψη που συγκάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό, Γιάννη Οικονόμου, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι έθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχομένων οδηγών και επιβατών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πέραν αυτού θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: «Θεωρώ ότι το φαινόμενο θα περιορισθεί»

Ο βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζοπουλος, ένας εκ των συμμετεχόντων, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας δήλωσε ότι παρατηρείται πως το 90% των αυτοκινήτων έρχεται από την υπόλοιπη Ελλάδα γι’ αυτό ένας επιστάμενος έλεγχος στην Εγνατία και τις παράπλευρες οδούς θα περιορίσει το φαινόμενο, προσθέτοντας ότι υπήρξε θετική στάση της Αστυνομίας στην χρήση τεχνητών μέσων, αλλά και σε κάποια μέτρα που πρέπει να λάβει η Εγνατία Οδός για την προστασία του δικτύου.

Τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο θα είναι δίπλα στους πολίτες και ότι ο  ίδιος δεν μπορεί να δηλώσει ακόμη ήσυχος πάρα όταν δει ότι όλα πάνε  καλά.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται το ερχόμενο Σάββατο δήλωσε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να μεταφέρει την αγωνία του , όμως υπάρχει ο κίνδυνος πολιτικής εκμετάλλευσης για ψηφοθηρικούς λόγους .

«Άκουσα εκπροσώπους αγροτών να λένε ότι είμαστε μπροστά σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά δεν θα δεχθούμε πολιτική εκμετάλλευση , προσθέτοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στην υποκρισία και τον λαϊκισμό. Δεν γίνεται να παίζει  κανείς με την αγωνία των πολιτών κατέληξε».

Χρήστος Δερμεντζοπουλος βουλευτής Έβρου

Δημήτρης Πετροβιτς: Πρόταση πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου τοποθέτησης καρφιών στον Έβρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, συμμετείχε ο ίδιος στην σύσκεψη και ήταν ο πρώτος που έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας και τους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας την παρέμβαση τους.

Ο ίδιος επισήμανε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας ΑΜΘ, πρότειναν την τοποθέτηση καρφιών ως μέσο ανάσχεσης της πορείας των αυτοκινήτων των διακινητών, προσθέτοντας την τοποθέτηση του Υπουργού ότι υπάρχει νομοθετικό κώλυμα ζητώντας στην αρχή  να εξαντληθούν όλα τα υπόλοιπα μέσα λόγω και της σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου.

Στη συζήτηση προτάθηκε η τροποποίηση της νομοθεσίας για τέτοιες περιπτώσεις, ο κ Πέτροβιτς  μάλιστα πρότεινε λόγω της διάστασης του φαινομένου να εφαρμοσθεί πιλοτικά στον Έβρο το μέτρο αυτό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, οι Βουλευτές Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπρόσωπος της «Εγνατίας Οδού» και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Δημήτρης Πετροβιτς Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More