Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Νικηταράς: Με την αδελφοποίηση των δήμων Κω και Λάρισας τίθενται οι βάσεις για την ανάδειξη των Ιπποκρατικών αρχών

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λάρισας η τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων Κω και Λάρισας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ιστορικής σχέσης των δύο Πόλεων, της Κω, ως γενέτειρας του Ιπποκράτη και της Λάρισας, της πόλης που φιλοξένησε τον πατέρα της Ιατρικής στα τελευταία χρόνια της ζωής του .

Παράλληλα υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κω, του Νοσοκομείου Κω και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την οργάνωση Μεταπτυχιακού Τμήματος στην Κω, σχετικό με την Ιπποκρατική Ιατρική και Ηθική και την υποστήριξη του Νοσοκομείου, με την υιοθεσία του από τη Σχολή Επιστημών Υγείας.

 

  « …Με την αδελφοποίηση των δύο Δήμων τίθενται οι βάσεις για δημιουργική συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των Ιπποκρατικών Αρχών και Ιδεών» τόνισε ο  Δήμαρχος Κω επισημαίνοντας ότι « … οι Κώοι, αισθανόμαστε ένα μεγάλο βάρος και μία ιστορική υποχρέωση. Να διαφυλάξουμε αναλλοίωτες τις Ιπποκρατικές αρχές και να τις διαδώσουμε στην παγκόσμια κοινότητα»

 

 

Ο Θεοδόσης Νικηταράς αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά του Ιπποκράτη στην ανθρωπότητα, σημειώνοντας ότι « … έδωσε νόημα στον ανθρώπινο βίο, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ως ενιαία ψυχοσωματική ενότητα. Τον έθεσε, στο επίκεντρο του ιατρικού ενδιαφέροντος, εδραιώνοντας ταυτόχρονα, τις βασικές αρχές της σύγχρονης Βιοηθικής και Ιατρικής Δεοντολογίας».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More