Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Ξανθόπουλος στο Πρώτο για επιστολή ΠΘ προς Ι. Ντογιάκο: Δεν έπρεπε να το κάνει- Είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης ότι είναι οι ιδιοκτήτες της χώρας (audio)

Στο ερώτημα, αν υπάρχει ζήτημα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, με την επιστολή του πρωθυπουργού προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, δήλωσε «είναι καταρχάς άκομψο», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να απευθύνεται προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να του υποδεικνύει τι να κάνει για ένα γεγονός το οποίο είναι αυτονόητο καθήκον. Το δεύτερο είναι ότι ο πρωθυπουργός αφενός μεν αναφέρει ότι να ερευνηθούν τυχόν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης του δικτύου, δηλαδή υποδεικνύει εμμέσως αλλά σαφώς μία κατεύθυνση της έρευνας και το επιπλέον είναι το ότι του ζητάει να ενσωματωθεί το όποιο υλικό της Επιτροπής, στη δικογραφία που θα σχηματιστεί» συμπλήρωσε.

 «Δεν είναι θέμα Κυριάκου Μητσοτάκη» συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος. «Είναι μία νοοτροπία της κυβέρνησης, η οποία θεωρεί ότι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, ότι οι θεσμοί υπακούουν στο επιτελικό κράτος και με την έννοια αυτή, αυτό που κάνει και ο Μητσοτάκης στην επαφή του με τον κ. Ντογιάκο είναι το κερασάκι στην τούρτα. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μία συλλογική και συνολική αντίληψη, που έχει η κυβέρνηση για το πώς λειτουργούν οι θεσμοί και στην  περίπτωση αυτή η δικαιοσύνη. Σαφώς δεν έπρεπε να το κάνει, τι να λέμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More