Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Παφίλης: «Επιθετικό φυλάκιο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ η Λάρισα»

 «Η Λάρισα και η Θεσσαλία αποτελούν έναν κρίκο στην αλυσίδα των βάσεων που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε προωθημένο επιθετικό φυλάκιο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Λάρισα.

«Λάρισα ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος; Με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή», ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που έγινε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και διοργανώθηκε από την Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Παφίλης σημείωσε:  «Γιατί σήμερα θα πρέπει ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτεί τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, γιατί θα πρέπει να ανέχεται τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, γιατί αύριο όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα σκοτωθούν τα παιδιά του; Τι συμφέρον έχει ο ελληνικός λαός από τη σφαγή των άλλων λαών για το μοίρασμα των χωρών, των ενεργειακών και άλλων πηγών, των δρόμων μεταφοράς, τον γεωστρατηγικό έλεγχο από τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων;

Γιατί όλες οι κυβερνήσεις σέρνουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια; Γιατί υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας που από τη μια πλευρά νοιώθει ασφάλεια από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ για τα κέρδη τους και από την άλλη διεκδικεί και παίρνει μέρος από τη λεία που μοιράζεται με το αίμα των λαών».

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ, που παραμένει δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα και πρωτοστατεί στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν τοπικά στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος, ενώ κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη θα επισκεφτεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το 303 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης) στη Λάρισα και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του στρατοπέδου και το σωματείο εργαζομένων του πολιτικού προσωπικού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More