Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιαπωνία: Υπό σκέψη η άρση της υποχρέωσης των διαγνωστικών τεστ COVID-19, για όσους φτάνουν από το εξωτερικό

Τέλος στην υποχρέωση των προκαταρκτικών διαγνωστικών τεστ των 72 ωρών, για την COVID-19, σε ότι αφορά  τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα, σκέφτεται να βάλει η ιαπωνική κυβέρνηση.

H χώρα, εφαρμόζει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας στα σύνορα της, σε σύγκριση με πιο αναπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως, απαιτώντας από τους ταξιδιώτες να παρουσιάσουν ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό που πρέπει να γίνει εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρησή τους.

Η άρση του μέτρου θα αφορά φυσικά τους εμβολιασμένους επιβάτες όπως αναφέρει η εφημερίδα “The Nikkei.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα τον ακριβή χρόνο της χαλάρωσης των μέτρων που εφαρμόζονται στα σύνορα, δηλώνοντας ότι συναρτάται από τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19 στην Ιαπωνία, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα που αναρρώνει από την COVID στο σπίτι του, αφού εντοπίστηκε θετικός την Κυριακή, είχε δηλώσει τον Μάιο ότι επιθυμεί να ευθυγραμμίσει τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα της Ιαπωνίας, με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες που είναι μέλη της ομάδας κρατών G7.

H Ιαπωνία τον Ιούνιο άνοιξε τα σύνορα της στους τουρίστες, για πρώτη φορά μέσα σε μία διετία, ενώ αυτοί πρέπει να λαμβάνουν βίζες και να ακολουθούν προκαθορισμένα τουριστικά πακέτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More