Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: Να σταματήσει η απαξίωση των λειτουργών υγείας

Ανακοίνωση – παρέμβαση από τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λειτουργοί υγείας σε όλες τις βαθμίδες τόσο του ΕΣΥ, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ιδιαίτερη κριτική ασκείται στην Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ για απαξίωση των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών, ενώ ο Σύλλογος δηλώνει ότι θα απέχει -όπως έχει εξάλλου αποφασίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος- από τις εορταστικές εκδηλώσεις του Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επί σειρά ετών γινόμαστε θιασώτες της συστηματικής απαξίωσης των δομών Υγείας  και των λειτουργών της, σε όλες τις βαθμίδες, δημόσιου (ΕΣΥ ) και ιδιωτικού  τομέα, με τις γνωστές πρακτικές υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, κούρεμα  μισθών και συντάξεων, κλπ. , πράγμα που έχει επισημανθεί επανειλημμένα από τους  Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ

Τώρα και εν όψει της 10ετούς επετείου του οργανισμού, ακούμε την κ. διοικήτρια  του ΕΟΠΥΥ να απαξιώνει τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς και τα διαγνωστικά  κέντρα! Τους παρόχους , που από ιδρύσεως του φορέα είναι οι βασικοί  χρηματοδότες του μέσω των υποχρεωτικών ληστρικών μέτρων clawback και rebate  που τους επιβάλλει και υπεύθυνοι για την ” αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας  υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός στα 11. εκατ. πολίτες “, όπως αρέσκεται να  δηλώνει.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ζητούμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών  προϊστάμενων της και συντασσόμαστε πλήρως με την απόφαση του Πανελληνίου  Ιατρικού Συλλόγου να μην συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ γιατί:

– Με το clawback και το rebαte στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More