Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιζαμπέλα Ροσελίνι: Όσα μας είπε το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ της Ρώμης

«Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ», «Μπλε Βελούδο», «Ατίθαση Καρδιά» είναι μόνο ελάχιστες από τις ταινίες στο βιογραφικό της, σίγουρα όμως αυτές που την καθιέρωσαν στις συνειδήσεις του μεγάλου κοινού ως μια πανέμορφη και ταλαντούχα ηθοποιό. Στις εποχές που γίνεται όλο και περισσότερο θέμα ο νεποτισμός στην Αμερική, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι αντιστέκεται επιβεβαιώνοντας ότι αν και καρπός δύο υπερβολικά ταλαντούχων δημιουργών που άφησαν το αποτύπωμά τους στην εποχή τους (και τη μετέπειτα), η ίδια χάραξε και συνεχίζει να χαράζει το δικό της μονοπάτι.

Φέτος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ της Ρώμης, και μάλιστα, σε αντίθεση με την πλειονότητα των καλλιτεχνών που βραβεύονται για την καριέρα της, εκείνη έμεινε αρκετές μέρες στη Ρώμη (και παραμένει μέχρι τη στιγμή που γράφουμε το κείμενο) για να επικοινωνήσει με το κοινό τις σκέψεις της.

Πρώτο της μέλημα, να παρουσιάσει ένα master class με αφορμή την απονομή του βραβείου καριέρας στο Φεστιβάλ της Ρώμης. Πριν από αυτό, σε μια ανοιχτή κουβέντα με δημοσιογράφους, απάντησε σε ερωτήσεις. Ανάμεσα στις περίπου 10, και δύο δικές μας:

Ο τρόπος με τον οποίο ο χαρακτήρας σας απεικονίζει την ομορφιά στο «Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ», είναι εντελώς διαφορετικός από την ομορφιά που βλέπουμε σε εσάς. Θα σας πείραζε να μας δώσετε τον ορισμό σας για τη λέξη ομορφιά στις μέρες μας;

-Αναφέρεστε στο «Ο Θάνατος Σου Πάει Πολύ», με τη Μέριλ Στριπ, την Γκόλντι Χοουν και τον Μπρους Γουίλις και σκηνοθέτη τον Ρόμπερτ Ζεμέκις. Σε αυτή την ταινία υποδύομαι μια γυναίκα που έχει ένα φίλτρο, και μένει νέα για πάντα. Και πουλάω αυτό το φίλτρο στη Μέριλ Στριπ. Είναι μια κωμική ταινία. Και όταν ο Ρόμπερτ Ζεμέκις μου ζήτησε να περάσω από οντισιόν, και όταν στη συνέχεια τον συνάντησα, είπα, Bob, πρέπει να πάρω αυτό το ρόλο, διαφημίζω τις κρέμες για τη Lancome, αντιρυτιδικές, είμαι αυτή που θα δώσει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία σε αυτόν τον χαρακτήρα σου! Και μου είπε, κοίτα, αυτή είναι μια μεγάλη ταινία του Χόλιγουντ. Οπότε πρέπει να κάνω πολλές οντισιόν κ.λπ. και μετά θα σε ενημερώσω. Και για έναν μήνα δεν τον ξανάκουσα, το είχα πάρει πια απόφαση, και τότε μου τηλεφώνησε. Μου είπε, εσύ είσαι, ο ρόλος είναι δικός σου, οπότε το έκανα με μεγάλη χαρά, το διασκέδασα πολύ, γιατί υπήρχε πολλή ειρωνεία, επειδή ήμουν κάποια που είχε κάνει πολλή διαφήμιση σε κρέμες αντιγήρανσης.

-Πριν λίγο καιρό δώσατε τη φωνή σας στην ταινία «Marcel, Το Κοχύλι με τα Παπούτσια». Πως αισθάνεστε που μόνο με τη φωνή σας δημιουργήσατε έναν χαρακτήρα τόσο ζεστό, οικείο, ανθρώπινο;

-Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν υποψήφια για Όσκαρ πέρυσι και ονομάζεται Marcel The Shell with the shoes on. Τα κινούμενα σχέδια φτιάχνονται πρώτα με φωνές, οπότε με τον σκηνοθέτη αυτοσχεδιάζαμε για ώρες ολόκληρες. Έτσι κάνουν με τα κινούμενα σχέδια· επεξεργάζονται τις φωνές και μετά σχεδιάζουν ακόμα και για το stop motion. Οπότε μοιάζει περισσότερο με δουλειά που στηρίζεται στις φωνές.

@alexlizardos Η εκπρόσωπος της @Lancôme @Isabella Rossellini Official μίλησε στο φεστιβάλ της Ρώμης για την εμπειρία της στα γυρίσματα του @Death Becomes Her το οποίο σύντομα θα μεταφερθεί και στο @BroadwayWorld σε μορφή #musical Η ίδια βρέθηκε στις περισσότερες προβολές του αφιερώματος που έγινε προς τιμή της και πραγματικά ήταν έξω καρδιά και πολύ απολαυστική. #siempreviva #liveforever όπως λέει χαρακτηριστικά σε μια σκηνή @MerylStreep @Goldie Hawn @Isabella Rossellini @ERT NEWS @apollonbollas ♬ πρωτότυπος ήχος – alexlizardos

Κόρη της Ίγκριντ Μπέργκμαν και του Ρομπέρτο Ροσελίνι, φέρει μια μακροχρόνια παράδοση όπου ομορφιά και ταλέντο ανακατεύονται δημιουργικά.

Πρόσφατα είχε βρεθεί και στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά της πρότζεκτ που ενσωματώνουν την κινηματογραφική τέχνη, το θέατρο και λοιπές αναπαραστατικές τέχνες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More