Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδονησία -Εκλογές: Τέσσερις εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν νικητή τον Πρ. Σουμπιάντο – Το κόμμα του στο 12%

Τέσσερις ανεπίσημες εκτιμήσεις ισάριθμων ανεξάρτητων εταιρειών δημοσκοπήσεων, των Indikator Politik, Kompas, CSIS και LSI, δείχνουν ότι ο 72χρονoς υπουργος Άμυνας Πραμπόβο Σουμπιάντο θα είναι ο νικητής από τον πρώτο κιόλας γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ινδονησία με βάση το 60% και πλέον των ψήφων που καταμετρήθηκαν δειγματοληπτικά.

Οι προβολές μεγάλων εταιρειών δημοσκοπήσεων έχουν αποδειχτεί αξιόπιστες σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις, ο υποψήφιος για την προεδρία Άνιες Μπασουένταν εκτίμησε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να καταλήξει κάποιος σε συμπέρασμα για το αποτέλεσμα των εκλογών και ζήτησε από τους πολίτες να περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις προβολές των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ο Σουμπιάντο φέρεται να συγκεντρώνει υπερδιπλάσεις ψήφους σε σχέση με τον Άνιες, ο οποίος εμφανίζεται δεύτερος.

Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος Γκαντζάρ Πρανόουο δήλωσε ότι θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ εκπρόσωπός του κατήγγειλε ότι το εκλογικό του επιτελείο έλαβε πληροφορίες για “δομική, συστημική και μαζική νοθεία” κατά την εκλογική διαδικασία.

Ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του υποψηφίου, ο Άρι Γιουσούφ Αμίρ, δήλωσε: “Έχουμε καταγράψει όλα τα ευρήματά μας επί του πεδίου” και πρόσθεσε ότι η ομάδα εξακολουθεί να συλλέγει στοιχεία.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν παράλληλα με τις προεδρικές, ανεπίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το Ινδονησιακό Δημοκρατικό Κόμμα του Αγώνα (PDI-P) συγκεντρώνει σχεδόν 20% με βάση το 5,2% των ψήφων που καταμετρήθηκαν ως δείγμα από εταιρείες δημοσκοπήσεων σε εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα.

Το κόμμα Gerindra του φαβορί για την προεδρία, του 72χρονου υπουργού Άμυνας Πραμπόβο Σουμπιάντο, φέρεται να εξασφαλίζει 12,36%.

Ένα κόμμα χρειάζεται τουλάχιστον 4% των ψήφων για να μπορεί να εισέλθει στην κάτω βουλή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More