Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιράν: Απελευθερώθηκε ο Βέλγος ανθρωπιστής Ολιβιέρ Βαντεκαστέελε μετά από 465 ημέρες στη φυλακή

O Bέλγος ανθρωπιστής Ολιβιέρ Βαντεκαστέελε, ο οποίος βρισκόταν επί 465 ημέρες φυλακισμένος στο Ιράν, απελευθερώθηκε και επιστρέφει στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κροο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει γνωστό ότι Ολιβιέρ Βαντεκαστέελε είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία σε 40 χρόνια φυλάκιση και 74 μαστιγώματα.

Η επιστροφή του στη χώρα αναμένεται τις επόμενες ώρες, αναφέρει το δίκτυο rtl προσθέτοντας ότι βρίσκεται ένα βελγικό στρατιωτικό αεροπλάνο το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μελσμπόρεκ.

«Ενώ σας μιλάω, ο Βέλγος Ολιβιέρ Βαντεκαστέελε είναι καθ’ οδόν για το Βέλγιο. Αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, θα είναι μαζί μας απόψε. Επιτέλους ελεύθερος. Εχθές το βράδυ, ο Oλιβιέ οδηγήθηκε στο Ομάν όπου τον φρόντισε μια ομάδα Βέλγων στρατιωτών και διπλωματών. Υποβλήθηκε σε αρκετές ιατρικές εξετάσεις εκεί σήμερα το πρωί προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και να επιτραπεί η επιστροφή του υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», επισήμανε ο Βέλγος Πρωθυπουργός Ντε Κρόο.

Ο Ολιβιέρ Βαντεκαστέελε είχε συλληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στην Τεχεράνη.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More