Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισημερινός: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη μεγάλη φυλακή της Λατακούνγκα – 15 νεκρούς και 33 τραυματίες μετρούν οι αρχές

Οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονταν χθες Τρίτη σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές του Ισημερινού, την επομένη της αναμέτρησης κρατουμένων με επίσημο απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου κρατούμενου φερόμενου ως βαρώνου των ναρκωτικών, και δεκάδες τραυματίες.

Ακόμη έντεκα φυλακισμένοι τραυματίστηκαν χθες το πρωί, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Κοτοπάξι,  Οσβάλντο Κορονέλ.
Σύμφωνα με τη SNAI, ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις στην πτέρυγα μέσης ασφαλείας της φυλακής και το σωφρονιστικό προσωπικό απομακρύνθηκε εσπευσμένα.
Στη φυλακή υπ’ αριθμόν 1 στα όρια της Λατακούνγκα βρίσκονται κάπου 4.300 κρατούμενοι. Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες του κράτους της Λατινικής Αμερικής.
Οι συγκρούσεις σημαδεύτηκαν για ακόμη μία φορά – η όγδοη συνολικά- από βαρβαρότητες και ακρωτηριασμούς θυμάτων. Σύμφωνα με στέλεχος της SNAI,  ο φερόμενος ως αρχηγός συμμορίας και ομάδας εγκλείστων, γνωστός με το προσωνύμιο «Ελ Πατρόν», είναι ανάμεσα στους νεκρούς.
Κάπου 600 αστυνομικοί και στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν προχθές Δευτέρα για να ενισχύσουν τους φύλακες για να ανακτηθεί ο έλεγχος του κέντρου κράτησης.

Εγκαταστάθηκαν μεταλλικές μπάρες μπροστά στη φυλακή, όπου συνεχιζόταν η ατελείωτη κίνηση  των ασθενοφόρων που έρχονταν κι έφευγαν με τις σειρήνες να ουρλιάζουν.

(AP Photo/Dolores Ochoa)

Όπως κάθε φορά που διαπράττονται σφαγές σε φυλακές του Ισημερινού, συγγενείς κρατουμένων, με δάκρυα στα μάτια, έχοντας καταληφθεί από πανικό, ζητούσαν απεγνωσμένα νέα για τους δικούς τους.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο GK, που παρακολουθεί συστηματικά τα βίαια επεισόδια στις φυλακές, ο «Πατρόν» δολοφονήθηκε «την ίδια ημέρα» που επρόκειτο να του απαγγελθούν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More