Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισραήλ: Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Δυτική Όχθη

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και μία τραυματίστηκε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους έγινε στόχος πυροβολισμών, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών, η Magen David Adom, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε από την πλευρά του ότι ένα αυτοκίνητο έγινε στόχος επίθεσης κοντά στον οικισμό Χάμρα, στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Ιορδάνη, στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πλήγματα στον νότιο Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πως έβαλε στο στόχαστρο θέσεις της Χαμάς, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις δεκάδων ρουκετών εναντίον της επικράτειάς του.

O στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα πως έπληξε στόχους «στον Λίβανο», θέσεις που κατ’ αυτόν ανήκαν στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, αναφέροντας ακόμη πως κλιμάκωσε τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας.

Τόνισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να «επιτρέψει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς να επιχειρεί από το έδαφος του Λιβάνου», διαμηνύοντας πως «καθιστά υπεύθυνο το κράτος του Λιβάνου» για κάθε επίθεση εναντίον της ισραηλινής επικράτειας «από το έδαφός του».

H Χαμάς απο την πλευρά της καταδίκασε με «τον πλέον σθεναρό τρόπο την ισραηλινή επίθεση εναντίον της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας και του Λιβάνου», Η οργάνωση- στην εξουσία στη Γάζα από το 2007- τόνισε πως θεωρεί «απόλυτα υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτής της τόσο σοβαρής επίθεσης» το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More