Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισραήλ: Κυβερνητικές εντάσεις – Ο πρωθυπουργός επέπληξε τον Μπένι Γκαντζ για την πρωτοβουλία του να ταξιδέψει στις ΗΠΑ

Η ενότητα που επιδεικνύεται μεταξύ του Benjamin Netanyahu και του Benny Gantz φαίνεται να καταρρέει. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν έκρυψε την οργή του για την είδηση ​​ότι ο πολιτικός του αντίπαλος και μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον χωρίς την έγκριση του και έδωσε εντολή στην ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ να μην συνοδεύει τον υπουργό στην πολιτική επίσκεψη του και να μην τον δέχεται κατά τη διάρκεια την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, αναφέρει την Κυριακή ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός i24News.co.il.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι Kan, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέπληξε τον Μπένι Γκαντζ για την πρωτοβουλία να πάει στην Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι στο Ισραήλ υπάρχει μόνο «ένας πρωθυπουργός».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Benny Gantz – ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα( National Union) – έχει  προγραμματισμένες  συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με την αντιπρόεδρο Kamala Harris και τον Jake Sullivan, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου. Θα συναντηθεί επίσης με μέλη του Κογκρέσου από τα Ρεπουμπλικανικά και Δημοκρατικά κόμματα, καθώς και με ανώτερα μέλη της Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων του Αμερικανικού Ισραήλ (AIPAC), μιας ομάδας λόμπι που υποστηρίζει φιλο-ισραηλινές πολιτικές ενώπιον του νομοθετικού σώματος και της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ.

Το περιβάλλον του Μπένι Γκαντζ υποστηρίζει ότι ενημέρωσε προσωπικά τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να ταξιδέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα προκειμένου να συντονίσει τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Αυτές οι εντάσεις έρχονται σε μια στιγμή που ο Benny Gantz συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στην ισραηλινή πολιτική σκηνή σε περίπτωση πρόωρων εκλογών εν μέσω του πολέμου κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

agerpres.ro

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More