Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισραήλ: Nέες διαπραγματεύσεις για τους ομήρους σε εξέλιξη – Η δήλωση Νετανιάχου που έδωσε ελπίδες στους συγγενείς των απαχθέντων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φάνηκε να υποδηλώνει σήμερα ότι νέες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, μετά τη συνάντηση του αρχηγού της Μοσάντ, των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, χώρας που μεσολαβεί στη Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας μερικής απελευθέρωσης ομήρων τον Νοέμβριο. “Η οδηγία που δίνω στη διαπραγματευτική ομάδα βασίζεται σε αυτήν την πίεση, χωρίς την οποία δεν έχουμε τίποτα”, δήλωσε.

Ο Νετανάχου απέφυγε ερώτηση για τη συνάντηση του αρχηγού της Μοσάντ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, λέγοντας ότι δεν θα αποκαλύψει πληροφορίες στη Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του έχει λάβει αιτήματα για κατάπαυση του πυρός, απόσυρση των στρατευμάτων από τη Γάζα, αλλά “δεν θα το κάνουμε”. Παρά τις σοβαρές επικρίσεις του Κατάρ, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την επιστροφή των ομήρων μας, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια μέρα που στο Ισραήλ συγγενείς των ομήρων διαδηλώνουν για την ασφαλή επιστροφή τους μετά την είδηση ότι ο ισραηλινός στρατός σκότωσε κατά λάθος τρεις ομήρους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε όπλα και συνέλαβε σχεδόν 80 μέλη της Χαμάς στον τομέα όπου βρίσκεται ένα νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας — επιχείρηση κατά την οποία πραγματοποίησε “σφαγή” σύμφωνα με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς δήλωσε την Τετάρτη ότι ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των θαλάμων ασθενών στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στην πόλη της Γάζας και κατήγγειλε την “πολιορκία” που διήρκεσε αρκετές ημέρες, κάνοντας λόγο για συλλήψεις μελών του προσωπικού.

Το Ισραήλ ανακοινώνει το τέλος της επιχείρησης γύρω από νοσοκομείο στη Γάζα

Μετά τις διεθνείς πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι ο ισραηλινός στρατός “ολοκλήρωσε την επιχείρησή του” γύρω από το νοσοκομείο στη Γάζα, σε έναν τομέα, ο οποίος “χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου”.

“Οι στρατιώτες συνέλαβαν σχεδόν 80 τρομοκράτες”, “κατέστρεψαν υποδομές των τρομοκρατών και εντόπισαν πολλά όπλα”, σύμφωνα με τον στρατό, ο οποίος διευκρίνισε ότι το ιατρικό προσωπικό “εξετάστηκε”.

“Το προσωπικό παραδέχτηκε ότι όπλα ήταν κρυμμένα σε θερμοκοιτίδες που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για πρόωρα βρέφη”, σύμφωνα με τον στρατό.

Η Χαμάς κατήγγειλε μια “φρικτή σφαγή” μέσα στο νοσοκομείο, καθώς ο στρατός “κατέστρεψε με μπουλντόζες τις σκηνές των εκτοπισμένων” που είχαν καταφύγει εκεί, με συνέπεια να προκαλέσουν “έναν αριθμό θανάτων”.

Τα ισραηλινά “εγκλήματα” έχουν “στόχο να εκφοβίσουν τον λαό μας και να τον διώξουν από τη γη του”, κατηγόρησε το παλαιστινιακό κίνημα, το οποίο πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για 18.800 νεκρούς από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα μετά την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, ο οποίος ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση μαχητών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν σχεδόν 1.140 άνθρωποι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More