Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισραηλινές πηγές: Ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί την Κίνα τον Ιούλιο – Δεν επιβεβαιώνουν προσώρας Ιερουσαλήμ και Πεκίνο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επισκεφθεί την Κίνα τον επόμενο μήνα, δήλωσαν ισραηλινές πηγές στους «Times of Israel».

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Xi Jinping και άλλους Κινέζους ηγέτες. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν προηγμένες επαφές μεταξύ των γραφείων των δύο ηγετών για να διευθετηθεί η επίσκεψη, ανέφεραν οι πηγές.

Λεπτομέρειες για το ταξίδι δεν δόθηκαν ενώ ούτε η Ιερουσαλήμ ούτε το Πεκίνο έχουν ανακοινώσει σχέδια για επίσκεψη. Το γραφείο του πρωθυπουργού είπε ότι «δεν έχει κανένα σχόλιο αυτή τη στιγμή» όταν επικοινωνήθηκε. Η κινεζική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για επιβεβαίωση, σημειώνει επίσης η αναφερόμενη πηγή.

Η επίσκεψη προορίζεται, μεταξύ άλλων, να δώσει σήμα στην Ουάσιγκτον ότι ο Νετανιάχου έχει άλλες διπλωματικές ευκαιρίες να επιδιώξει, είπαν ισραηλινές διπλωματικές πηγές στο Zman Yisrael, το αδελφό εβραϊκό σάιτ των Times of Israel, τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει κρατήσει δημόσια τον Νετανιάχου μακριά. Τον Μάρτιο, είπε ότι ο Νετανιάχου δεν θα προσκληθεί στον Λευκό Οίκο βραχυπρόθεσμα εν μέσω διαμαρτυριών στο Ισραήλ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το δικαστικό σύστημα.

Τα σχέδια για την επίσκεψη βρίσκονται σε «προκαταρκτική» φάση και σύμφωνα με πολιτική πηγή, ο Νετανιάχου θα στείλει ταυτόχρονα μήνυμα συνεργασίας και εταιρικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: G4.ro

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More