Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορίες πετυχημένης καριέρας αποφοίτων του ΑΠΘ

Ιστορίες πετυχημένης επιχειρηματικότητας αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, παρουσιάζονται σήμερα στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Όπως αυτές που αφηγείται το ρεπορτάζ που ακολουθεί, ενός πρώην πολιτικού μηχανικού και μιας κλασσικής φιλολόγου που τώρα διαπρέπουν σε νεοφυή εταιρεία τεχνολογίας.

Ο Γιάννης Καλεντερίδης και η εταιρεία τεχνολογίας που ίδρυσε το 2018 με άλλους πέντε άλλοτε συμφοιτητές του στο ΑΠΘ, αποτελεί ένα success story επιχειρηματικότητας με αφετηρία το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης. Οι σπουδές του στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του έδωσαν το θεωρητικό υπόβαθρο ώστε να επιχειρήσει το πέρασμα σε μια πετυχημένη πια εταιρεία λογισμικού.

Οι έξι συνιδρυτές της εταιρείας φλέρταραν αρχικά με την ιδέα να αναζητήσουν επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια η Μαρία Μπαχτσεβάνου, μια απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας έκανε στροφή 180 μοιρών στην καριέρα της και τώρα δουλεύει κι εκείνη στην εταιρεία τεχνολογίας του Γιάννη. Καθοριστικής σημασίας η καθοδήγηση που πήρε από το γραφείο διασύνδεσης του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση «Η επιχειρηματικότητα στην πράξη» στο ΑΠΘ παρουσιάστηκαν πετυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές από καταξιωμένους, έμπειρους και νέους επιχειρηματίες που θέλουν να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τα νέα παιδιά που σκέφτονται την επιχειρηματικότητα ως επιλογή σταδιοδρομίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More