Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορικός περίπατος στην Αλεξανδρούπολη

Με θέμα: «Στα βήματα της  της Αντουανέττας και του Πιπίνου Δεμτζιάν», ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας “Το Σπίτι της Αντουανέττας” και οι “Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης”, διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στην πρωτεύουσα του Έβρου  την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό μάθημα ιστορίας που θα φέρει όσους θα συμμετάσχουν σε μία βιωματική επαφή, με το παρελθόν της πόλης, την καθημερινότητά της και τους ανθρώπους της.

Ο κ. Κώστας Πετρίδης , μέλος διαχείρισης της Ομάδας Φίλων του Γαλλικού Σταθμού, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, εξήγησε πως ο κύριος λόγος διοργάνωσης του περίπατου αυτού είναι η διάσωση του κτιρίου «το σπίτι της Αντουανεττας», ενός  παλαιού ξύλινου κτιρίου που δίπλα του υπάρχει ακόμη ένα παρόμοιο που είναι  ιδιόκτητο.

Πρόκειται για έναν περίπατο  όπως ανέφερε με στάσεις σε κτίρια που αντιστέκονται στην ορμή της αντιπαροχής, όπως για παράδειγμα το Γαλλικό Σχολείο, ένα καταπληκτικό κτίριο που έχει φύγει για χάρη διαφόρων οικοδομών και διαμερισμάτων.

«Οι δυο Σύλλογοι πρόσθεσε, «με χαρά συνεργάστηκαν για το σκοπό αυτό», επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη δράση, ακολουθεί μια ακόμη αρκετά ενδιαφέρουσα από το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας στην περίοδο  προ των Χριστουγέννων.

Οι «Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού» δρομολογούν μια ημερίδα τον μήνα Δεκέμβριο,   αναφορικά με το κύρος που  προσδίδουν στην πόλη τα εναπομείναντα κτίρια της.

Η πρώτη στάση θα γίνει στο σημείο που βρισκόταν το Γαλλικό Σχολείο. Στη συνέχεια θα γίνει  ξενάγηση στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ και θα ακολουθήσει μία στάση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Καπνομάγαζο, καταλήγοντας στον Ελληνικό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ο Ιστορικός περίπατος θα ξεκινήσει από το Σπίτι της Αντουανέττας, με ώρα προσέλευσης τις 10.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Πετρίδη, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κωστας Πετριδης, μέλος διαχείρισης Ομάδας Φίλων Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More