Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Ανησυχία για την σύλληψη 30χρονης στην Τεχεράνη

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στα σημερινά Ιταλικά ΜΜΕ πρωτοστατεί σήμερα η είδηση της σύλληψης στην Τεχεράνη της 30χρονης Alessia Piperno, μιας νεαρής γυναίκας από τη Ρώμη.

Η νεαρή γυναίκα είναι ‘ψηφιακή νομάς’, διοργανώτρια ταξιδιών και γραμματέας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, και χάρη σε αυτό το εισόδημα ταξιδεύει ανά τον κόσμο εδώ και περίπου 6 χρόνια. Εδώ και περίπου δύο μήνες βρισκόταν στο Ιράν, όπου περίμενε βίζα για να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Η Piperno κάλεσε τους γονείς της αφού για μερικές μέρες δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους. Τους ενημέρωσε πως συνελήφθη για άγνωστους στην ίδια λόγους και πως κατάφερε να πραγματοποιήσει την κλήση ύστερα από παρατεταμένες εκκλήσεις.

Η νεαρή φαίνεται να συνελήφθη την Τετάρτη, ημέρα των γενεθλίων της, όταν διοργάνωσε με φίλους ένα πικνίκ. Η επικοινωνία διεκόπη εκείνη την ημέρα μέχρι την Κυριακή το πρωί. Παράλληλα η La Repubblica αναφέρει πως ο λόγος της σύλληψης συνδέεται με τον εορτασμό των γενεθλίων σε περιοχή μακριά από τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον πατέρα της Piperno, η Alessia “δεν είναι απερίσκεπτη, αντιθέτως, είναι πάντα πολύ προσεκτική και εμψυχωμένη από μεγάλη ηθική αυστηρότητα”.

Οι γονείς απευθύνθηκαν στο Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο παρακολουθεί την υπόθεση. Μέχρι στιγμής υπάρχει ασάφεια για το που κρατείται η νεαρή γυναίκα.

Τα Ιταλικά ΜΜΕ επικεντρώνουν την προσοχή τους στο γεγονός πως αυτές τις μέρες το Ιράν ζει δραματικές ημέρες, με τις διαδηλώσεις στους δρόμους που ακολούθησαν τη δολοφονία της Μάσα Αμίν.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τη σύλληψη 9 αλλοδαπών στο Ιράν ως συνένοχοι των διαδηλωτών, και ανάμεσά τους επιβεβαιώθηκε και η παρουσία ενός Ιταλού πολίτη.

Σε αυτό το σημείο πάλι τα Ιταλικά ΜΜΕ ανακατασκεύασαν το γεγονός πως στους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων της Piperno οι τελευταίες αναρτήσεις της έφερναν περιεχόμενο αλληλεγγύης προς τις διαμαρτυρίες των Ιρανών γυναικών. “Ο κόσμος εδώ έχει βαρεθεί να είναι μαριονέτα – αναφέρει χαρακτηριστικά μια ανάρτηση – γι’ αυτό χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Διαδηλώνουν για την ελευθερία τους” ενώ σε διαφορετική ανάρτηση έγραψε “φοβάμαι, αλλά δεν μπορώ να φύγω” τονίζοντας την συμπαράσταση στο κίνημα των ημερών.

Παρέμβαση του ΥπΕξ – Ανησυχία εξέφρασε και η Τζόρτζια Μελόνι

Ο πατέρας της Piperno τονίζει πως επικοινώνησε αμέσως με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας και μάλιστα πως “τηλεφωνήσαμε στην Ιταλική Πρεσβεία στην Τεχεράνη. Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα”.
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η έκκληση για βοήθεια αναρτήθηκε και από τον απεγνωσμένο πατέρα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά το Ιταλικό ΥπΕξ ζήτησε η ανάρτηση να σβήσει.

Επίσης, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου η ηγέτιδα των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, μέσω του Γραφείου Τύπου του κόμματός της, τόνιζε πως “παρακολουθεί την υπόθεση” και στο Twitter έγραψε πως “ακολουθούμε με ανησυχία τα νέα που αφορούν την Alessia Piperno και απευθύνουμε όλη μας την εγγύτητα στην οικογένεια και τους αγαπημένους της”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More