Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους άμαχους στη Γάζα ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος – Δήλωσε «έτοιμος να συναντήσει τους συγγενείς των εβραίων ομήρων»

Τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την πολιορκούμενη Γάζα ζήτησε οΠάπας Φραγκίσκος σήμερα Κυριακή.

«Ζητώ εμφατικά να βοηθηθούν τα παιδιά, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι, γυναίκες και όλοι οι άμαχοι να μην γίνουν θύματα της σύγκρουσης», δήλωσε οδήλωσε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του προς το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Πέθαναν ήδη τόσοι πολλοί άνθρωποι, μην χυθεί άλλο αίμα, ούτε στην Γάζα, ούτε την Ουκρανία, πουθενά. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επανέλαβε την έκκλησή του για απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την ένοπλη οργάνωση της Χαμάς. «Νομίζω ότι σίγουρα κάποιοι φίλοι μου είναι ανάμεσά τους» είπε μάλιστα χθες ο Ποντίφικας σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο και φίλο του, Enrique Cymerman. Ο δημοσιογράφος τού είχε πει πως πολλοί Αργεντινοί είναι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, ανάμεσα σε τραυματίες, νεκρούς και ομήρους.

«Ξέρω, ξέρω», απάντησε ο Πάπας, λέγοντας ότι νιώθει «πολύ κοντά» ενώ δήλωσε τη διάθεσή του να συναντήσει τις οικογένειες των Ισραηλινο-Αργεντίνων ομήρων που θα είχαν εκφράσει αυτή την επιθυμία, μέσω του δημοσιογράφου. Ο Cymerman στην πραγματικότητα τού ζήτησε ακριβώς αυτό ως “μια μεγάλη υποστήριξη” προς τους συγγενείς.

Ο Αργεντινός ποντίφικας κάλεσε όλους τους πιστούς να προσευχηθούν και να νηστέψουν την ερχόμενη Τρίτη, για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους.

Ανταπόκριση Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More