Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Αντιδράσεις ματαιώνουν την εμφάνιση του Β. Ζελένσκι στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, δεν θα μιλήσει στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο μέσω βίντεο μηνύματος, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Στη συνέντευξη Τύπου της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI, με αφορμή τον μουσικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου, ειπώθηκε ότι αντί για το βίντεο, ο παρουσιαστής Amadues θα διαβάσει τη δήλωση του Zelensky την τελευταία βραδιά.
«Ο πρόεδρος μας είπε μέσω του πρεσβευτή του ότι θα ήταν ευτυχής να γράψει μια επιστολή και ότι θα τη διάβαζα στη σκηνή», είπε ο Amadeus.
Πολίτες της Ιταλίας επαναστάτησαν ενάντια στην εμφάνιση του Ζελένσκι στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της χώρας και η αίτησή τους στη RAI να αποσύρει τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου έχει συγκεντρώσει σχεδόν 95.000 υπογραφές.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ήταν μεταξύ των προσώπων της πολιτικής σκηνής που τάχθηκαν κατά της παρουσίας του Ζελένσκι με βίντεο στο φεστιβάλ επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας διαγωνισμός ψυχαγωγίας δεν πρέπει να επικεντρώνει την προσοχή στον πόνο και τον πόλεμο.
Ο νικητής του φεστιβάλ του Σαν Ρέμο θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision, που φέτος διεξάγεται από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Πηγή: Euronews Albania
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More