Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Απέρριψε η Γερουσία το «Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Πατρότητας» που πρότεινε η Κομισιόν

Η ιταλική Γερουσία απέρριψε την Τρίτη το «Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Πατρότητας» που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναγνωρίζουν αυτόματα την πατρότητα που αναγνωρίζεται νόμιμα σε άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης των οικογενειών LGBTQ, αναφέρει η EFE.

Η απόρριψη της πρωτοβουλίας είχε την υποστήριξη των δεξιών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της πρωθυπουργού Georgia Meloni, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), λέει ότι αυτή η ψηφοφορία της συντηρητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας «φέρνει κοντά την Ιταλία με την Πολωνία και την Ουγγαρία» και περιορίζει τα δικαιώματα των ανηλίκων, ειδικά των ομόφυλων ζευγαριών.

Η δεξιά πλειοψηφία τόνισε, ωστόσο, ότι ορισμένες διατάξεις που περιλαμβάνονται στον κανονισμό που προτείνουν οι Βρυξέλλες, όπως η υποχρέωση αναγνώρισης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, «δεν σέβονται τις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας», επομένως αυτό «θα συνεπαγόταν παρέμβαση του  Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Εθνικό Δίκαιο».

Επίσης την Τρίτη, η διοίκηση του Μιλάνου διέταξε τον δήμαρχο της πόλης, Giuseppe Sala, να σταματήσει να εγγράφει στα μητρώα τα παιδιά που έχουν υιοθετηθεί στο εξωτερικό από ομόφυλα ζευγάρια ως δικά τους παιδιά, και όχι υιοθετημένα. Ο δήμαρχος είχε εγκρίνει τέτοιες εγγραφές τον περασμένο Ιούλιο, επικαλούμενος νομοθετικό κενό και αιτήματα από περίπου 300 ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή : Αgerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More