Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Για πρώτη φορά γερουσιαστής εκφώνησε ομιλία γραμμένη από… αλγόριθμο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισχωρήσει βαθιά στις ζωές μας, αυτό είναι γεγονός. Είμαστε όμως ικανοί να ξεχωρίσουμε ένα κείμενο γραμμένο από έναν άνθρωπο από αυτό γραμμένο από έναν αλγόριθμο;

Με γνώμονα αυτό το ερώτημα, σήμερα 31/05 ο Γερουσιαστής του Κεντρώου Κόμματος ‘Δράση’, Μάρκο Λομπάρντο, πραγματοποίησε ένα πείραμα – προβοκάτσια στην Ιταλική Γερουσία.

Αφού εκφώνησε μια 4λεπτη ομιλία σχετικά με τη φορολόγηση των διασυνοριακών εργαζομένων μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας, ο ίδιος ολοκλήρωσε τονίζοντας πως η ομιλία ήταν προϊόν αλγόριθμου και είχε ως στόχο “να προκαλέσει την έναρξη μιας σοβαρής δημόσιας συζήτησης” εφόσον “η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι εντυπωσιακή και μπορεί να φέρει μεγάλες ευκαιρίες”.

Όπως μεταδίδουν το πρακτορείο LaPresse και η εφημερίδα Corriere della Sera, το κείμενο της ομιλίας δημιουργήθηκε με τον αλγόριθμο GTP-4 και με τη βοήθεια της ομάδας Engineering, η οποία υπέβαλε στον αλγόριθμο ένα έγγραφο με βάση μια σειρά ενδείξεων και προτάσεων.

Ο Λομπάρντο έκανε έκκληση προς τους παρευρισκομένους για την “ανάλυση των ηθικών, οικονομικών και κοινωνικών δυναμικών” υπογράμμισε όμως “τη σημασία μιας ισορροπημένης και συνειδητής προσέγγισης της τεχνολογικής καινοτομίας που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις ευκαιρίες όσο και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε η τεχνολογία να είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και να μην αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας”.

#Senato
Marco #Lombardo, senatore di #Azione, ha letto oggi un intervento interamente scritto da ChatGpt: “Per la prima volta in aula del Parlamento italiano prende voce un algoritmo dell’intelligenza artificiale”@ultimora_pol

— Ultimora.net – POLITICS (@ultimora_pol) May 31, 2023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More