Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Σε φορτισμένο κλίμα η ομιλία του Μ. Ντράγκι στη Γερουσία

Με μια ομιλία χείμαρρο περίπου 40 λεπτών ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μίλησε στην ιταλική Γερουσία, απευθυνόμενος στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Σε φανερά φορτισμένο κλίμα, με μερικές στιγμές έντασης και φωνές από μεμονωμένους Γερουσιαστές, αλλά και χειροκροτήματα, ο Μάριο Ντράγκι υπενθύμισε τα επιτεύγματα της Κυβέρνησής του, από την αντιμετώπιση της πανδημίας ως την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και τον κεντρικό ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη και στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αναφερόμενος στο Ουκρανικό και στην πρόοδο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε “ενθαρρυντική και ελπίζουμε ότι μπορεί να παγιωθεί”.

Η “καυτή πατάτα” στα κόμματα

Απευθυνόμενος στην εξασθενημένη αίσθηση ένωσης και κοινού σκοπού των κομμάτων του Κυβερνητικού συνασπισμού, ο Ντράγκι τόνισε πως “η Ιταλία δεν έχει ανάγκη από ένα προσωπείο εμπιστοσύνης, το οποίο εξαφανίζεται μπροστά στα άβολα μέτρα” τόνισε ο Ντράγκι, και είπε πως η χώρα “χρειάζεται ένα νέο σύμφωνο εμπιστοσύνης, ειλικρινές και συγκεκριμένο, όπως αυτό που μας επέτρεψε μέχρι σήμερα να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο”.

Αναμονή για τη απόφαση του Ντράγκι

Απευθυνόμενος στους Γερουσιαστές, ο Ντράγκι έκλεισε την ομιλία του λέγοντας “είστε έτοιμοι να ξαναχτίσετε αυτό το σύμφωνο εμπιστοσύνης;” ανοίγοντας έτσι ένα 6ωρο ομιλιών το οποίο θα οδηγήσει είτε σε ψήφο εμπιστοσύνης είτε στην οριστική παραίτησή του. Σκοπός είναι να ακούσει με προσοχή τους λόγους των Γερουσιαστών πριν πάρει την κρίσιμη απόφαση. Ραντεβού λοιπόν σήμερα το απόγευμα.

Ρώμη/Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More