Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Με 12,5 εκατ από το ΕΣΠΑ ανακατασκευή του παλαιού πανεπιστημίου σε δημαρχιακό μέγαρο  

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η αιφνίδια απόφαση μετατροπής του παλαιού πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Δημαρχιακό Μέγαρο.  Το έργο με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων  εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση ένταξης και πλέον δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει άμεσα σε δημοπράτηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου: «το έργο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης ώστε κατόπιν να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος».

«Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ωστόσο επειδή δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι στο φετινό ΠΔΕ ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα ενταχθεί στο επόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More