Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Στο… ρυθμό των εκδρομέων οι επαγγελματίες

Τους εαρινούς επισκέπτες αναμένουν οι επαγγελματίες των Ιωαννίνων ενόψει του Πάσχα. Ήδη ο Σύλλογος Ξενοδόχων  εκτιμά ότι και αυτό το δεκαήμερο θα υπάρξει κινητικότητα και οι επισκέπτες θα προτιμήσουν τον προορισμό «Ιωάννινα».

Μάλιστα, «ποντάρουν» στον καλό καιρό και την Ηπειρωτική Φύση, κάνοντας λόγο για ιδανικό προορισμό. «Είναι γνωστό πως από τον Σεπτέμβριο και μετά, καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο σε γιορτές και αργίες οι πληρότητες στα ξενοδοχεία πλησίασαν σχεδόν το απόλυτο σε όλον το Νομό», αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων. Και θεωρεί πως η Ηπειρωτική Φύση αποτελεί «δέλεαρ» για τους επισκέπτες, υπογραμμίζοντας πως «την άνοιξη, που κατά κανόνα ο καιρός είναι πιο ήπιος, δίνεται η ευκαιρία για ευκολότερες εξορμήσεις στη φύση για όλη την οικογένεια αλλά και για extreme sports, όπως ράφτινγκ ή ορειβασία, που έτσι κι αλλιώς είναι δημοφιλή στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, προσθέτει, στην πόλη των Ιωαννίνων δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθεί κανείς. Η πρωτεύουσα της Ηπείρου αποτελεί μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας με την πανέμορφη λίμνη της, το υπέροχο κάστρο της, τα ιστορικά μνημεία της, τα αναγνωρισμένα μουσεία της, την ενημερωμένη αγορά της και την ακούραστη νυχτερινή ζωή της, προσθέτει, υπενθυμίζοντας πως αθλητικός και γαστρονομικός τουρισμός έλκουν τους επισκέπτες. Επιπλέον, τονίζει πως στα «υπέρ» της περιοχής προστίθεται η εύκολη προσβασιμότητα, μέσω των μεγάλων οδικών αξόνων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More