Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάιρο: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Σπύρου Κοκκινάκη «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα»

Σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, θα παρουσιαστεί σε αίθουσα εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Καϊρου, η Αραβική μετάφραση της ποιητικής συλλογής του Σπύρου Κοκκινάκη «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα» από τον μεταφραστή του έργου κ. Χάλεντ Ραούφ και τον εκδότη κ. Μωχάμεντ Ελ Μπάαλι. Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού / Hellenic Foundation for Culture

Ο Σπύρος Κοκκινάκης γεννήθηκε το 1954 στον Πειραιά με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Κρήτη και τη Μεσσηνία.

Είναι Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και Μέγας Άρχων του Πατριαρχειου Αλεξανδρείας. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες, Δημόσια Διοίκηση, Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κοινωνική Εργασία, Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. Πολιτική Σχεδίαση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Εχει δημοσιεύσει πλήθος ποιητικών συλλογών και μελετών. Ποιήματα του εκτός από τα Αραβικά έχουν μεταφραστεί στα Ισπανικά, στα Ρουμάνικα και στα Ιταλικά.

Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του ” Λυκόφως Ορίων” , 2019. Επίσης έχει τιμηθεί για το σύνολο του έργου του από το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, της Ακαδημίας Αθηνών.

Πηγή: Greek Cultural Centre in Cairo

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More