Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάτω Πετράλωνα: Έπεσε σοβάς σε σχολείο – Τραυματίστηκαν τρεις μαθητές

Πανικός επικράτησε το πρωί στο 149 Δημοτικό Αθηνών, στα Κάτω Πετράλωνα, λόγω ενός απίστευτου ατυχήματος.

Σοβάς από ταβάνι έπεσε την ώρα του διαλείμματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία παιδιά, ευτυχώς ελαφρά. Μάλιστα, ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση και οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να ενημερώσουν τους γονείς των τραυματισμένων παιδιών.

Οι αντιδράσεις γονέων και κηδεμόνων είναι έντονες μετά το περιστατικό, καθώς, όπως υποστηρίζουν, το κτήριο είναι παλιό και τα προβλήματα πολλά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

πριν από λίγη ώρα, είχαμε πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Το ατύχημα συνέβη σε ώρα διαλείμματος και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, τρεις μαθητές. Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια χρονιά! Μάθημα σε γερασμένα και ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια! Μάθημα με την ανασφάλεια πότε θα συμβεί το επόμενο περιστατικό, αν θα βρέξει, αν θα γίνει σεισμός!

Σχολεία στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, που ο Δήμος Αθηναίων δε βρίσκει χρήματα να τα φτιάξει, να χτίσει νέα, να μη στοιβάζει τα νήπια και τα προνήπια σε κοντέινερ, όταν την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με διαδικασίες fast truck ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει στην ανάπλαση του Βοτανικού! Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους- οφέλους και ζούμε στο πετσί μας την παραδοχή ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια!

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων, το 2018 χάθηκε οικόπεδο που προοριζόταν για ανέγερση νέου διδακτηρίου για το 149ο Δημοτικό Σχολείο. Σήμερα, στη θέση του οικοπέδου λειτουργεί πλυντήριο αυτοκινήτων και έχουμε τραυματισμένους μαθητές…

Επιπλέον, το 2019 στον τελευταίο υγειονομικό έλεγχο προέκυψαν τα εξής:

Ακατάλληλα αποχωρητήρια με κατασκευαστικά προβλήματα και χωρίς βρύσες στους προθαλάμους, ενώ το ένα βρίσκεται κάτω από κλιμακοστάσιο.

Πόρτες με οξειδώσεις που χρήζουν αντικατάστασης.

Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στη σύσκεψη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με θέμα τα κτιριακά προβλήματα των Σχολείων μας και σε συντονισμό με Εκπαιδευτικά Σωματεία, Ενώσεις Γονέων, συναδέλφους και γονείς και κηδεμόνες θα ριχτούμε στη μάχη για να διεκδικήσουμε, το Σχολείο και τη μόρφωση που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Απαιτούμε:

Άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κτίριο είναι ασφαλές για μαθητές, μαθήτριες και συναδέλφους

Δέσμευση του Δήμου Αθηναίων για ανέγερση νέου διδακτηρίου στο άμεσο μέλλον σε οικόπεδο ή χώρο ορισμένο

Προχωράμε σε κινητοποίηση στο Δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου! Θα ανακοινωθούν άμεσα η ώρα της κινητοποίησης και θα προκηρυχθεί Στάση Εργασίας από το Σωματείο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More