Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάτω Σαξονία – exit poll: Επικράτησαν οι Σοσιαλδημοκράτες αλλά με απώλειες – Κέρδη για τους Πράσινους

Με απώλειες μεγαλύτερες του 3,5% οι Σοσιαλδημοκράτες λαμβάνουν το 32,5%, ενώ διπλάσιες είναι οι απώλειες για τους Χριστιανοδημοκράτες που ακολουθούν με  27.5%, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll από την Κάτω Σαξονία της βόρειας Γερμανίας. Από τις τελευταίες περιφερειακές εκλογές της χρονιάς στη χώρα,  προκύπτει ενδεχόμενο σχηματισμού κοκκινοπράσινου συνασπισμού σύμφωνα με αναλυτές, που επισημαίνουν ότι οι Πράσινοι εξασφάλισαν ποσοστό  άνω του 14,5%.

Κέρδη άνω των πέντε εκατοστιαίων μονάδων εξασφάλισε η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD) που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, με ποσοστό 12%.

#Germany, Lower Saxony state election exit poll:#SPD: 33,5 %#CDU: 27,5 %#Grüne: 14 %#AFD: 11,5 %#FDP: 5 %#DieLinke: 2,5 %

Infratest dimap,#Niedersachsenwahl/#LTWNDS2022 pic.twitter.com/lDbGmIHLWW

— World Elects (@ElectsWorld) October 9, 2022

Στις κάλπες κλήθηκαν 6,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι στο μεγαλύτερο κρατίδιο της βόρειας Γερμανίας για να εκλέξουν την νέα βουλή στο Ανόβερο και την τοπική κυβέρνηση για την επόμενη πενταετία.

Η αναμέτρηση χαρακτηρίζεται βαρόμετρο για τα κόμματα της κυβέρνησης του Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς που δημοσκοπικά είναι σε πτώση.

Πηγή: ARD, ZDF

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More