Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέκρυρα: Θ. Γαλιατσάτος – Κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί το έργο της μαρίνας στη Σπηλιά

Τους κινδύνους να μην ολοκληρωθεί ολόκληρο το έργο της μαρίνας στη Σπηλιά μέχρι το τέλος του 2023 που λήγει το ΕΣΠΑ 2014-2020, επισήμανε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ, .

Ο επικεφαλής της παράταξης, τόνισε ότι δεν είναι μόνο το Αχίλλειο που κινδυνεύει αλλά και πολλά άλλα έργα. Οι προθεσμίες του ΕΣΠΑ είναι πλέον ασφυκτικές, αφού τελειώνει το Δεκέμβριο το πρόγραμμα και τόνισε ότι η σημερινή Περιφερειακή αρχή θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα σε ενέργειες, ώστε να μη χαθούν οι χρηματοδοτήσεις και να ολοκληρωθούν τα έργα.

Το σίγουρο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι χάνεται η χρηματοδότηση για το υποέργο του αγωγού ομβρίων στη Σπηλιά διότι δεν προλαβαίνει ο εργολάβος μέχρι το Δεκέμβριο να ολοκληρώσει τις εργασίες, ενω και το λιμενικό κομμάτι του τουριστικού καταφυγίου στο Καφέ – Γυαλί δεν προχωράει με ρυθμούς που να δημιουργούν αισιοδοξία.

Το έργο αυτό στο σύνολο του έχει ήδη γίνει «γέφυρα» σε δύο Κοινοτικά προγράμματα και απαγορεύεται να ξαναμεταφερθεί σε τρίτο Κοινοτικό πρόγραμμα. Η εκτίμηση του κ. Γαλιατσάτου είναι ότι αν δεν τελειώσει μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, θα πρέπει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το υπόλοιπο ποσό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More